Gott vin till festivaldagen

11 april, 2022 at 04:59

Är det dags för festival? Det kan bli många timmar på festivalområdet, speciellt Drakbåtsfestivaler kan bli stora stadsfester. Har du funderat på vilket tilltugg du ska ta med dig i picknickkorgen? Och vilket vin du ska matcha med?

Picknick med Appassimento viner

Om du ska vara på festival en hel dag kan det vara gott med goda smörgåsar, gärna vitt neutralt bröd med ost som passar till ett lättare och fruktigare vin. Ta med i picknickkorgen för en långlunch på bra åskådarplats där du kan se drakbåtarna. Prova det mjuka, bäriga röda vinet Venturone Appassimento Rosso, till både bröd, ost och pizza. Vinet är lite grann av en kameleont, den lätta smaken gör sig bra till allt från kött till smörgås – därför passar det extra bra på dagen.

Appassimento viner

Appassimento är en unik tillverkningsmetod. Man skördar druvorna på hösten och låter dem torka innan de pressas. Detta ger hög smakkoncentration. Vinet produceras året om. Det är ett lättsmält och gott rött vin som passar både till kött, pasta, olika grytor, smörgåsar och pizza, kanske till ännu flera rätter – varför inte prova?

Vinoteket vet vad kvällen behöver

Vinoteket är en utmärkt leverantör av Appassimento viner – här beställer du direkt online och kan välja ut det du behöver både för dagens festival och kvällens fortsatta firande. Vinoteket ger vinintresserade människor möjlighet att upptäcka goda viner på ett enkelt sätt med enkel leverans.

Vinotekets experter väljer noga ut vinsortimentet

Vinoteket väljer noga ut vinerna, även från mindre mer okända vingårdar – riktigt spännande! Du kan också prenumerera på vin från Vinoteket – vinabonnemanget är jättebra och du kan variera efter säsong.

På Vinotekets plattform kan du både lära dig mer om vinerna och bläddra mellan många sorters smaker. Här finns också mängder med tips! Du kan exempelvis välja en sort till picknick-korgen på festivalen och en sort att avsluta kvällen med, lite smuttande innan natten är över kan vara trevligt.